Kjøper dominerende aktør i Nord-Norge

Betong Øst forsterker posisjonen:

Betong Øst har kjøpt Hålogaland Grus & Betong (HGB). Med etableringen i Nord-Norge forsterker Betong Øst sin sterke posisjon som produsent av ferdigbetong.

I tillegg til å ha tre faste anlegg, er HGB den dominerende aktøren på mobile anlegg i den nordlige landsdelen.

Bakgrunnen for oppkjøpet er at HGB opererer i et spennende område med mye positiv utvikling på gang. Selskapet er Nord-Norges mest anerkjente produsent av ferdigbetong. Vi er veldig fornøyde med å bli valgt som kjøper når Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) bestemte seg for å selge HGB, forteller Erik Veiby, daglig leder i Betong Øst.

Betong Øst kjøper ikke aksjene i HGB, men viderefører navnet i et nytt aksjeselskap etter å ha kjøpt produksjonsanlegg og driftsutstyr. De blir også ny arbeidsgiver for de ansatte i selskapet. Veiby er styreleder i nye Hålogaland Grus & Betong AS. Selskapet har de siste årene omsatt for 100-150 millioner kroner, og har 16 ansatte som Veiby ser frem til å ha med seg videre. Hovedkontoret ligger i Harstad, hvor ett av de tre faste anleggene også ligger. De to øvrige anleggene er lokalisert i Narvik og Mo i Rana. I tillegg opererer de med fem mobile anlegg for prosjektoppdrag.

HGB har dyktige ansatte med høy kompetanse, og vi ønsker å videreføre og videreutvikle den gode driften. Samtidig ser vi at vi har noe å tilføre på systemer og kunnskap. Vi har naturligvis stor respekt for den nordnorske kulturen og landsdelen, poengterer Veiby.

Konsernsjef Frode Nilsen i LNS er tilfreds med at det er Betong Øst som overtar HGB.

HGB har vært en viktig del av LNS sin hovedsatsing som entreprenør. Vi selger nå selskapet til en svært profesjonell aktør. Betong Øst er blant de fremste produsentene av ferdigbetong og har de rette forutsetningene for å utvikle selskapet videre, sier han.

Overtagelse vil formelt skje når godkjenning fra Konkurransetilsynet foreligger.

For ytterligere kommentarer:
Erik Veiby, 90 52 80 32
Frode Nilsen, 91 80 95 50