Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

DØNN Armert

DØNN Armert = Ferdigarmert betong

I hovedsak er Dønn Armert betong designet for mindre gulv til garasje og bolig med feltstørrelser inntil 8m x 8m.

Produktet kan brukes utendørs så vel som innendørs, og man trenger ikke være bekymret for at eventuelle fiberoppstikk vil skape rustproblemer i fuktig miljøer. Eventuelle oppstikk kan klippes, og om de ikke klippes vil de ruste vekk uten å ekspandere i betongen og skade konstruksjonen.

Spar tid med DØNN Armert

DØNN Armert er tilsatt nødvendig mengde stålfiber for å ivareta den armeringsmengden du trenger til ditt formål. Med dette konseptet sparer du masse tid og bekymringer, og du er garantert at armeringen legger seg på riktig plass i konstruksjonen, noe som kan være en utfordring med montering av armeringsnett.

Tilleggsarmering ved innvendig hjørner, rundt røroppstikk, søyler og lignende er nødvendig som ved vanlig tradisjonell armering. Dette for å ta opp de økte strekkspenningene i områdene.

Unngå sprekker i betong

I tillegg skal denne type gulv med dette konseptet utføres som fritt flytende. Det vil si at man støper på et lag 0,2mm plast som gjør at betongen kan trekke seg sammen under herding, uten at den sitter fast mot underlaget og gir uønskede sprekker. I tillegg til støp av gulv kan DØNN Armert brukes i ringmurer om de riktige forutsetningene er til stede.

Som et minimum må tykkelsen være 200mm bred og ikke overstige 1m i høyde, og underlaget må være stabilt med solid underbygging. Ta kontakt med oss om DØNN Armert ringmur er aktuelt for deg.

Videre kan DØNN Armert brukes i kombinasjonsløsninger med tradisjonell armering i eksempelvis dekker, vegger og støttemurer. Dette må da beregnes særskilt i samråd med prosjekteringsansvarlig for å se om en løsning er mulig og kosteffektiv.

Raskere, rimeligere, bedre med DØNN Armert

DØNN Armert blir stadig mer brukt i profesjonelle sammenhenger der tid og kvalitet er avgjørende.

  • Det er raskere – fordi du slipper å sette deg inn i armeringsbehov, kjøpe armering, frakte den og legge den ut.
  • Det er rimeligere – fordi du kan hoppe over kostnadene til armeringsnett og jernbinding.
  • Det er bedre – fordi DØNN Armert er armert gjennom hele tverrsnittet, noe som reduserer faren for sprekker og eliminerer avskalling på grunn av rust.

DØNN Armert til støp av gulv

Det er enkelt å støpe sitt eget gulv, særlig med Dønn Armert betong. Det sparer tid fordi armeringen er en del av betongen og du slipper å armere med jern og nett.