Landbruk

Riktig betong til landbrukskonstruksjoner

Til landbrukskonstruksjoner er det svært viktig at betongen står imot nedbrytningsmekanismene fra gjødsel, og avføring fra husdyrene. Her må bestandighetsklassen til betongen minimum være M45 med tilsetning av 4% silika slik at det sikres lang levetid på konstruksjonen.

Tilsetningsmaterialet silika har svært positiv effekt på bestandigheten, og gjør betongen ekstra tett og motstandsdyktig mot kjemisk angrep.

 

Bruk DØNN landbruk

DØNN Landbruk er en funksjonstilpasset landbruksbetong som tilfredsstiller produksjonskravene og bestandighetskravet i NS-EN 206.

Betongen benyttes i alle konstruksjonsdeler som kommer i direkte kontakt med nedbrytningsmekanismene, være seg i fundament, vegger eller gulv. Betongen støpes ut og behandles på tilsvarende måte som ordinær betong.

DØNN Landbruk kan gjerne kombineres med DØNN Armert eller DØNN Fugefri. Vær imidlertid oppmerksom på mulig fiberoppstikk ved bruk av fiberarmert betong, slik at dette ikke vil bli til skade for husdyr der det eksempelvis brukes i fôrkrybber og konstruksjonsdeler som utsettes for slikking. Slike eventuelle fiberoppstikk kan klippes vekk.

DØNN Landbruk

DØNN Landbruk er en funksjonstilpasset landbruksbetong som tilfredsstiller produksjonskravene og bestandighetskravet i NS-EN 206. Betongen benyttes i alle konstruksjonsdeler som kommer i direkte kontakt med nedbrytningsmekanismene, være seg i fundament, vegger eller gulv. Betongen støpes ut og behandles på tilsvarende måte som ordinær betong.