Historien om Betong Øst

Din leverandør av ferdigbetong på Østlandet og Trøndelag

Betong Øst AS ble etablert 1. mars 1999, og i 2024 feiret Betong Øst 25 år. Betong Øst er en videreføring av ferdigbetongvirksomheten til Kongsvinger Betong AS og NorBetong AS i Innlandet, Viken og Trøndelag.

Historien går helt tilbake til 1965, da familiene Fjeld, Holth og Tømmerås dannet KB-gruppen, og etablerte den første ferdigbetongfabrikken på Granli rundt 8 kilometer øst for Kongsvinger sentrum. I 1972 ble fabrikken på Granli erstattet med ny fabrikk i Mårvegen 14 på Kongsvinger. Her ligger også hovedkontoret til Betong Øst, som i dag består av 22 fabrikker på Østlandet og Trøndelag.

Betong Øst over hele landet

Betong Øst eies 50% av Nordic Concrete Group og 50% av Heidelberg Materials Betong Norge som er en av Norges ledende produsenter av ferdigbetong
I 2017 ble Nordic Concrete Group AS (NCG) etablert, et konsern som er en fusjon av betongvirksomhetene til Ølen Betong Gruppen og KB-gruppen. NCG-konsernet har eierinteresser i 70 betongfabrikker i Norge, og er med det den største ferdigbetongaktøren i Norge. Virksomheten er landsomfattende og strekker seg fra Kristiansand i sør, via Kongsvinger i øst og Askøy i vest, til Kirkenes i Nord.
Heidelberg Materials Betong Norge har hovedkontor i Oslo og eies 100% av Heidelberg Materials, verdens tredje største sementprodusent og en global markedsleder innen tilslag. Gruppen er blant verdens største produsenter av byggematerialer, og er med sine rundt 59 000 ansatte i 60 land en fremtredende aktør innen områdene sement, betong og andre tilhørende aktiviteter.
Betong Øst har svært fremoverlente og innovative eiere, noe vi er trygge på vil komme til uttrykk i bransjen i mange år fremover. Betong Øst er, og skal forbli, kundens beste valg på ferdigbetong.

Betong Øst har svært fremoverlente og innovative eiere, noe vi er trygge på vil komme til uttrykk i bransjen i mange år fremover. Betong Øst er, og skal forbli, kundens beste valg på ferdigbetong.

Kontaktpersoner

Øystein Bækkelien

Daglig leder
Rregionsjef Trøndelag
Tlf: 408 46 760
oystein@betongost.no

Irene Holth Hanssen

Regnskapssjef
Tlf: 957 21 035
irene.hanssen@betongost.no

Stefan Skjæret

Teknologisjef
Tlf: 911 99 180
stefan@betongost.no

Øystein Nymoen

Regionsjef Innlandet
Tlf: 952 11 739
oystein.nymoen@betongost.no

Kristian Lyngås Johnsen

Regionsjef Viken
Tlf: 918 77 679
kristian.johnsen@betongost.no