Historien om Betong Øst

Din leverandør av ferdigbetong på Østlandet og Trøndelag

Betong Øst AS ble etablert 1. mars 1999, og feiret med det 20 års jubileum i 2019. Betong Øst er en videreføring av ferdigbetongvirksomheten til Kongsvinger Betong AS og NorBetong AS i Innlandet, Viken og Trøndelag.

Historien går helt tilbake til 1965, da familiene Fjeld, Holth og Tømmerås dannet KB-gruppen, og etablerte den første ferdigbetongfabrikken på Granli rundt 8 kilometer øst for Kongsvinger sentrum. I 1972 ble fabrikken på Granli erstattet med ny fabrikk i Mårvegen 14 på Kongsvinger. Her ligger også hovedkontoret til Betong Øst, som i dag består av 22 fabrikker på Østlandet og Trøndelag.

 

Betong Øst over hele landet

Betong Øst eies 50% av Nordic Concrete Group og 50% av NorBetong som er en av Norges ledende produsenter av ferdigbetong

I 2017 ble Nordic Concrete Group AS (NCG) etablert, et konsern som er en fusjon av betongvirksomhetene til Ølen Betong Gruppen og KB-gruppen. NCG-konsernet har eierinteresser i 43 betongfabrikker i Norge, og er med det den største ferdigbetongaktøren i Norge. Virksomheten er landsomfattende og strekker seg fra Kristiansand i sør, via Kongsvinger i øst og Askøy i vest, til Kirkenes i Nord.

NorBetong har hovedkontor i Oslo og eies 100% av HeidelbergCement, verdens tredje største sementprodusent og en global markedsleder innen tilslag. Gruppen er blant verdens største produsenter av byggematerialer, og er med sine rundt 59 000 ansatte i 60 land en fremtredende aktør innen områdene sement, betong og andre tilhørende aktiviteter.

Betong Øst har svært fremoverlente og innovative eiere, noe vi er trygge på vil komme til uttrykk i bransjen i mange år fremover. Betong Øst er, og skal forbli, kundens beste valg på ferdigbetong.

Kontaktpersoner

Øystein Bækkelien

Daglig leder
Rregionsjef Trøndelag
Tlf: 408 46 760
oystein@betongost.no

Irene Holth Hanssen

Regnskapssjef
Tlf: 957 21 035
irene.hanssen@betongost.no

Stefan Skjæret

Teknologisjef
Tlf: 911 99 180
stefan@betongost.no

Øystein Nymoen

Regionsjef Innlandet
Tlf: 952 11 739
oystein.nymoen@betongost.no

Kristian Lyngås Johnsen

Regionsjef Viken
Tlf: 918 77 679
kristian.johnsen@betongost.no